onsdag, november 05, 2014

'At holde et hjerte' - digtene der sneg sig med

Foto af Rikke Frost, taget fra 'At holde et hjerte'
Iøvrigt, en lille sær anekdote om 'At holde et hjerte', min nyeste udgivelse: Da vi skulle til at lave denne kærlighedshistorie om til e-bog på vores forlag, Vild Maskine, opdagede vi, at der ved en fejl havde sneget sig ca. 6 digte med i den nye udgivelse, som ellers var blevet redigeret ubarmhjertigt væk fra førsteudgaven fra 2003.

Det er jo egentlig noget, vi skulle have markedsført udgivelsen på, da den udkom for et par måneder siden, men tre forskellige mennesker, som alle havde indgående kendskab til førsteudgaven, læste korrektur på den, og ingen lagde ingen mærke til de nye digte, der havde sneget sig med. 

Forklaringen må være, at vi har hentet en gammel fil, som vi var overbevist om, var den seneste version, og så har vi benyttet den som oplæg, uden at krydstjekke grundigt nok med førsteudgaven. Vi tænkte ikke over, at noget var forkert,så digtene og teksterne, som kom med, må vel have haft deres berettigelse.... her er den ene lille bastard:

'øjne dyppet i vrede
rystet godt og hængt til tørre
på toilettet over kummen
om lidt når alt er dryppet af
vil han stille mærke efter
slukker lyset på toilettet'

Hvis man har lyst til at gå på udkig efter de nye digte i At holde et hjerte, så kan man låne den gamle udgave på nogle ganske få biblioteker, og den nye kan man altså nu få som både e-bog og trykt bog...

Ingen kommentarer: