tirsdag, februar 14, 2012

Farven Fornem debuterer med X

Et demoband, som jeg anmeldte engang i 2007 på det daværende Mymusic.dk [nu Bandbase.dk], samt bookede engang til en koncert i Teater Katapult i Århus, er ifølge Gaffa idag debuteret med den ovenstående sang, 'X', som forløber for debutalbummet i marts.

Bandet hedder Farven Fornem og havde allerede dengang en karismatisk forsanger i Jeppe Sievers. Der er sket en del med hans stemmen siden. Dengang var den meget teatralsk, nærmest som en meget ung Tindersticks-forsanger på dansk, hvilket jeg kan huske at jeg skrev noget om i min anmeldelse, idet det kammede en del over. Nu er den blevet noget mere spiselig for det brede publikum, måske endda også lidt for spiselig?

Desværre findes anmeldelsen vist ikke længere på nettet, men jeg har netop fundet den i gemmerne på computeren, her er lidt udklip: 

"Jeppe Sievers skal have stor kredit for at turde springe ud på dybt vand og undersøge sine grænser... Forhåbentlig vil den [stemmen] beholde sin pågående lyd, for det er kun en force i en musikbranche, hvor man ellers hurtigt kan komme til at lyde som alle andre"

Jeg ved ikke rigtig om jeg synes, de har gjort hvad jeg sagde. På en måde har de - og på en måde ikke. Hans stemme er i hvert fald blevet en hel del mere nedtonet, men den forsvinder for mit øre lidt i produktionen, og lyder på en eller anden måde alt for anonym, hvilket var lige hvad jeg ikke håbede ville ske. Jeg håbede de ville definere musikken langt mere ud fra det, som Jeppe Sievers udviste dengang, nemlig et mod til at være anderledes, samt en fandenivoldskhed. Et stort tillykke skal de i hvert fald have med udgivelsen herfra.

Tag evt selv ind og tjek dem ud på Rust på torsdag, hvor de spiller kl. 23! Jeg skal desværre selv på arbejde.

2 kommentarer:

farvenfornem sagde ...

Tak for de pæne ord!
Jeg vil gerne komme med en lille rettelse i forhold til Rust torsdag, hvor vi spiller klokken 23, og ikke 22 som i indlægget.

KH

Bjørn / Farven Fornem

Mads Heinesen sagde ...

Det skulle være rettet nu :) Rigtig god fornøjelse med koncerten, ville rigtig gerne være kommet for at se, hvad I har udviklet det til, men skal som sagt desværre på natarbejde.
Bedste hilsner Mads